RAW FOOD OG VEGETAR KOGEBØGER
RAWCAKE - MAGISKE SUNDE KAGER
Af Caroline Fibæk Raw food-eksperten Caroline Fibæk er kendt for sine sunde desserter, der kombinerer fantastiske smagsoplevelser med ernæringsfilosofien fra raw food, og hun står bl.a. bag kagerne i Danmarks første raw-food cafe 42° RAW. Velkommen til det søde liv! Bogen er skrevet til dig, som gerne vil leve sundt, men også elsker lækre og indbydende kager. For sundhed betyder ikke kun diæter og løftede pegefingre. Sundhed er også leg og kærlighed til livet og kroppen. Alle kagerne i denne bog er lavet ud fra raw food-principperne og er helt fri for sukker, mælk, tilsætningsstoffer, gluten og animalsk fedt. De er 100% veganske, uopvarmede, naturlige og sprængfyldte med smag og næring. |
GLØD OG GLÆDE MED RAW FOOD
- Vibeke Amdisen Glød og Glæde med Raw Food er en bog for alle med interesse for Raw Food - ikke mindst, hvis man ønsker en hjælpende hånd til at komme i gang på en nem og overskuelig måde. Bogen indeholder en grundig introduktion til Raw Food-livsstilen krydret med personlige historier, masser af tips og teknikker, en kostplan med tilhørende basis-ingrediensliste samt et hav af sansevækkende og nemme opskrifter, som hverken kræver ukendte, eksotiske ingredienser eller investering i en masse nye køkkenmaskiner. Bogen henvender sig også til børnefamilier med forslag til sunde madpakker, idéer til kreative lege og sjove og børnevenlige retter, man kan lave sammen med sine børn.En inspirationsbog for dig, der gerne vil leve sundere og mere bæredygtigt og som samtidig ønsker at have det sjovt og nyde livet. Det handler om mad, der giver glød, glæde og mere energi, end du nogensinde havde drømt om. |
RAW FOOD FOR LIVET
- Erica Palmcrantz og Irmela Lilja RAW FOOD for Livet viser, hvordan du kan tilberede fantastiske retter uden at opvarme maden til mere end 40 grader og på den måde bevare den maksimale næring og energi. Råvarerne er alskens bær og frugter, friske grøntsager, frø, spirer, nødder og tørret frugt. En appetitlig inspiration og en praktisk håndbog. Du får et helt nyt syn på frugt og grøntsager, når du prøver de lækre, sprøde og energifyldte opskrifter på både morgenmad, frokost, middagsmad og mellemmåltider - også de søde. Du vil også kunne læse overbevisende og opmuntrende beretninger fra andre, der har brugt raw food som detox-kur og gjort den til deres foretrukne kost. Du får at vide, hvordan du kommer i gang, og hvordan du kommer videre, når du først er begyndt. Og så er der ud over de mange opskrifter masser af info om råvarer og tilberedningsmetoder. Erica Palmcrantz er uddannet raw food-kok i Californien. Irmela Lilja er journalist med speciale i sundhed og personlig udvikling. 176 sider • Hæftet • Illustreret Udgivelsesdato: 29. marts 2010 |
RAW FOOD
- Jens Casupei og Vibeke Kaupert Raw Food er en af de mest effektive måder at opnå konkrete resultater i dit liv såvel fysisk som mentalt og følelsesmæssigt. Raw Food er mad, hvor indholdet af enzymer, vitaminer og andre næringsstoffer er optimalt, da de ikke er blevet nedbrudt ved opvarmning eller anden forarbejdning. Enzymer kan med rette kaldes ungdommens kilde. De er nødvendige for at nedbryde og optage maden du spiser. Enzymer er essentielle for alt liv i kroppen. Jo færre enzymer i maden, desto mindre liv. Det samme er gældende i din krop. Opvarmning af mad til over 42 grader celsius ødelægger enzymerne i råvarerne. Mad med lavt eller intet enzymindhold tærer på kroppens naturlige ressourcer og fremskynder aldringsprocessen og sygdomme. Raw Food er derimod mad, som fremmer naturlig skønhed, sundhed og intelligens, samt bremser aldringsprocessen. Den vestlige livsstil, hvor nydelse er højt prioriteret, trækker desværre en del sygdomme efter sig så som fedme, hjertekarsygdomme, sukkersyge og lignende. Med Raw Food kan du beholde nydelsen men skære følgesygdommene væk. Raw Food har en selvhelbredende effekt. Der findes ligefrem behandlingssteder, der bruger Raw Food i forbindelse med at helbrede deres patienter for kræft og andre livstruende sygdomme. |
VEGETARISME
HELLIGE KALORIER -
Introduktion til det indiske vegetarkøkken I Indien er der en lang tradition for at spise vegetarisk. Det er derfor et rigtig godt sted at få inspiration, hvis man ønsker at leve vegetarisk. Det indiske køkken er samtidigt kendt for sin unikke krydderikunst. Opskrifterne i dette hæfte er alle indiske eller indisk inspirerede. Retterne har typisk været flittigt brugt i Krishna-bevægelsens templer og restauranter verden over. Vi har forsøgt at vælge de mest populære retter, som samtidigt ikke er alt for vanskelige at gå i gang med. Retterne stammer fra forskellige dele af Indien med en hovedvægt på det nordindiske, hvor maden generelt er lidt mildere i smagen end sydpå. |
Hvis man er ny i det indiske køkken, kan det virke overvældende med de mange krydderier, men når man først går i gang, vil man som regel finde, at det ikke er så vanskeligt endda. Hvis man ikke er så meget til krydret mad, kan man nedsætte mængden af eller udelade de stærkeste af krydderierne som f.eks. chili og hing. På side 35 er der en kort introduktion til de forskellige krydderier, og hvor de forhandles.
På bogens første sider gennemgås ingredienser og tilberedningsmetoder, der er karakteristiske for det indiske køkken. Hvis man ikke kender dem, er det en god ide at læse afsnittet igennem, før man går i gang med opskrifterne.For de, der er interesserede i Krishna-filosofien, er der et lille afsnit om åndelig føde, og hvordan man kan ofre sin mad til Krishna. Se side 10.
Specielt for veganere og mælkeallergikere: Selv om det indiske køkken traditionelt gør brug af mælkeprodukter, er der også inspiration at hente for veganere. I de fleste retter vil ingredienser som ghee (smør), panir (ost), mælk og yoghurt kunne erstattes med veganske produkter som vegetabilsk olie, tofu, sojamælk og sojayoghurt. Resultatet bliver lidt anderledes, men ikke nødvendigvis ringere.
Retterne i dette hæfte er beregnet til 4-6 personer alt efter, hvem personerne er, og hvor mange retter, man serverer.
Dette er kun en meget kort introduktion til et stort emne. Bag i hæftet findes links og adresser til videre inspiration.
Vi ønsker god fornøjelse i køkkenet og ved spisebordet. Velbekomme!
Dorte Skou Jensen
På bogens første sider gennemgås ingredienser og tilberedningsmetoder, der er karakteristiske for det indiske køkken. Hvis man ikke kender dem, er det en god ide at læse afsnittet igennem, før man går i gang med opskrifterne.For de, der er interesserede i Krishna-filosofien, er der et lille afsnit om åndelig føde, og hvordan man kan ofre sin mad til Krishna. Se side 10.
Specielt for veganere og mælkeallergikere: Selv om det indiske køkken traditionelt gør brug af mælkeprodukter, er der også inspiration at hente for veganere. I de fleste retter vil ingredienser som ghee (smør), panir (ost), mælk og yoghurt kunne erstattes med veganske produkter som vegetabilsk olie, tofu, sojamælk og sojayoghurt. Resultatet bliver lidt anderledes, men ikke nødvendigvis ringere.
Retterne i dette hæfte er beregnet til 4-6 personer alt efter, hvem personerne er, og hvor mange retter, man serverer.
Dette er kun en meget kort introduktion til et stort emne. Bag i hæftet findes links og adresser til videre inspiration.
Vi ønsker god fornøjelse i køkkenet og ved spisebordet. Velbekomme!
Dorte Skou Jensen
90 pages of delicious vegetarian dishes from the Indian tradition. Easy to do! A review of world history we find many philosophers of science men, artists, poets, religious leaders and scholars who were all vegetarians and advocates of vegetarianism. Their vegetarian diet helped to enlighten their minds and bless them with venerable qualities such as tolerance, compassion, love and non-violence (ahimsa).
|
Mad for sjælen
Buddha, Zoroaster, Asoka, Appollonius, Pythagoras, Plato, Plutarch, Socrates, Aristotle, Digoenes, Ovid , Origen, Clement, Chrystom, Sweat Borg, Isac Newton, Leonardo Davinci, Michelet, Voltaire, Shelly, Dr. Annie Beasant, Wagner, Kellog, Albert Einstein, Scekely, Rev. Dr. Walsh, Geo Bernard Shaw, Tolstoy, Milton, everyone was vegetarians and opponents of meat-eating. Leonardo Davinci used to buy caged birds and set them free. He said: "If man wants freedom, why confine birds and other animals in a cage? Truly man is the king of the animals, because his brutality exceeds theirs. We live on the death of others., we graves, I have from an early age frastået enjoyment of meat. " "Meateating is simply immoral, because it may involve an act that goes against moral feeling: killing. By kill, oppress man in himself, unnecessarily, the highest spiritual capacity, sympathy and compassion for other living creatures like himself and by suppressing his own feelings, he is relentless. " - LeoTolstoy "Meateating isunprovoked murder." - Bejamin Franclin "Vegetarian food leaves a deep impresion in our nature. If the whole world takes vegetarianism to it, it will change the destiny of man . " - Albert Einstein book contains many more quotes from famous and historical figures! |
GOVINDASHOP.DK er ejet af Govinda Consult. Tryk "Like" og tilmeld dig vores facebook-side her, så du kan holde dig orienteret om alt, hvad der sker - workshops, uddannelser, healing, coaching og masser af spændende produkter til din spirituelle udvikling!